Voorstellingen

WIJ DE VERDRONKENEN

Wij, de Verdronkenen is rauw, poëtisch en bezield muziektheater over de glorietijd en teloorgang van de Deense stad Marstal dat door de eeuwen heen schippert tussen de haat en liefde voor de zee en haar scheepvaart. In samen werking met WALPURGIS en Kloppend Hert.

LEES MEER

LEK

Vul de glazen maar bij! Zo lang de bodem van je glas niet in zicht komt, zit je goed. Het liefst is het leven een feest met eeuwige confettivelden en alles overstemmend trompetgeschetter. Maar al wil je er niet van weten: er loopt ook een man met een meedogenloze hamer rond en vroeg of laat is het zo ver… Wat als hij ineens op jouw schouders tikt?

LEES MEER

RAMKOERS

Spectaculair muziektheater met grote machines en kleine liedjes. Wie iets heeft, heeft iets te verliezen. Maar wie geen risico neemt, komt ook niet vooruit. Daarom smijt BOT alle zekerheden overboord. Het viertal tuigt zijn rammelend instrumentarium op en bouwt vol overgave aan een eigen wereld. Met grof geschut tarten ze het lot en beuken dwars door al wat onmogelijk lijkt: BOT is op ramkoers!

LEES MEER

HET GELUID VAN HET MUSEUM

In Het Geluid Van Het Museum verschanste BOT zich een maand lang in het lege Museum Arnhem om het op de proef te stellen, door elkaar te schudden, naar de stilte te luisteren en die te doorbreken.

LEES MEER

PLAAT

Soms gaat een band de uitdaging aan om het poppodium even om te ruilen voor het theater. Nu is het andersom: muziektheatergroep BOT beklimt het poppodium en wel met een eerste, fonkelnieuw album: PLAAT.

LEES MEER

Het Geluid Van Stroom

Na twaalf edities en het internationale succes van de tourvoorstelling RAMKOERS was het tijd voor de volgende stap. BOT verzamelde alle opgedane ervaring voor de grootste uitdaging tot dan toe: een XL-editie van Het Geluid Van! Met de voormalige centrale in Nijmegen als muze.

LEES MEER

Het Geluid Van Boeken

In een speciale voorstelling waarin BOT zich begaf in het grensgebied tussen fictie en non-fictie, werd in krap vier weken tijd Het Geluid Van Boeken op locatie gemaakt. Met verhalen van weleer en meer boeken dan je in een mensenleven kan lezen maakte BOT een muzikale ode.

LEES MEER

Het Geluid Van de Steenfabriek

In Het Geluid Van de Steenfabriek stapte BOT in het grensgebied van afgedankt erfgoed en de onherroepelijke herbestemming en bood daarmee een laatste kans om de geschiedenis van de steenfabriek De Bunswaard te horen en te zien.

LEES MEER

Het Geluid Van Glas

Muziektheatergroep BOT trok een maand lang overall en klompen aan en verdiepte zich in het leven onder een glazen stolp. Samen met productiehuis Oost-Nederland lieten ze een van de laatste kassen van Lent nog één keer herleven.

LEES MEER

Het Geluid Van de Nacht

Productiehuis Oost-Nederland en muziektheatergroep BOT lieten de roerige tijden van de ondergrondse kroeg ‘De Elegast’ nog één keer herleven. In een voorstelling die in vier weken op locatie werd gemaakt, bracht het gezelschap op eigenzinnige wijze het verhaal van de voormalige nachtclub in de middeleeuwse kelder.

LEES MEER

Het Geluid Van Ambacht

Waar de ambachtsschool in Enschede vroeger voor vele generaties een toekomst betekende, dwalen tegenwoordig alleen nog herinneringen door haar eindeloze gangen. Eind september 2014 klonken er voor het eerst weer voetstappen. Toen sloot muziektheatergroep BOT zich een maand lang op in de oude ambachtsschool om haar nog één keer tot leven te wekken in een spectaculaire muziektheatervoorstelling.

LEES MEER

MIJN FAUST

De klassieker van Goethe, stevig onder handen genomen met muziek uit zelfgebouwde machines, wonderlijke videoprojecties en fysiek spel. Goethe meets Tom Waits. In MIJN FAUST kruipt de donkerte als een sluipwesp steeds dieper het leven in, de grens tussen goed en kwaad wordt flinterdun. Een verhaal over verloren onschuld, vleselijke honger en onstuitbaar verlangen.

LEES MEER

Het Geluid Van Stilte

In november 2013 trok muziektheatergroep BOT voor een maand de oudste kerk van Arnhem in. Het gebouw met zijn bijzondere akoestiek werd toen van stenen vloer tot houten nok gevuld met het klankenspectrum van dit eigenzinnige muziekgezelschap.

LEES MEER

Het Geluid Van het Erf

Erve IJzerman is een authentiek boerenbedrijf uit 1898 in Wapenveld, wat in een tijdscapsule leek te zijn beland en zelden toegankelijk geweest was voor buitenstaanders. Dat zou in 2013 veranderen. In september speelde BOT in de reeks Het Geluid Van op deze unieke plek.

LEES MEER

Het Geluid Van Water

Een enorme hal met een lege vloer. Een stem uit de verte, een leeg, wit plastic bekertje dat uit zichzelf kraakte, meer was er voor het publiek niet te zien. Bij aanvang dan, want binnen een uur stond de hele vloer vol met de voor BOT kenmerkende vreemde instrumenten.

LEES MEER

Het Geluid Van Kou

In de week van Hemelvaart 2013 ontdooide het Zutphens koelhuis, tijdens een speciale locatievoorstelling van muziektheatergroep BOT en productiehuis Oost-Nederland.

LEES MEER

Het Geluid Van de Herberg

Op eigenzinnige wijze vertelde BOT het verhaal van De Pol als een kaleidoscoop van rauwe klanken en wiegeliedjes, overmoedig en onbesuisd. En de muren… ze spraken mee.

LEES MEER

Het Geluid Van Steen

BOT gaf samen met Productiehuis ON en stichting De Werklust de museale steenfabriek voor even haar geluid weer terug. Tijdens deze locatievoorstelling zou de schoorsteen nog één keer roken.

LEES MEER

Vier Broers

Een hilarische vertelling over vier boerenzoons die te lamlendig waren om hun veestapel op orde te houden. Van de enorme rijkdom was nog slechts 1 beest over. En de mannen hadden honger.

LEES MEER

Het Geluid Van Graan

Tijdens de  open monumentendagen in 2011 gaf productiehuis ON samen met de groep BOT de Zwarte Silo zijn geluid weer terug. Het bleek de vuurdoop van de serie Het Geluid Van: op maat gesneden locatievoorstellingen, in concertvorm.

LEES MEER

BOT

In krap een maand een productie maken. BOT deed het en rolde begin juni 2009 de repetitieruimte weer uit, samen met vele kilo’s klinkende machinerie. Met een gehuurde brandweerwagen de boot op, Oerol tegemoet.

LEES MEER

Voorstelling in opdracht

HET KAN OOK ANDERS!

Muziektheatergroep BOT maakt van uw evenement een onvergetelijk spektakel.

Voor BOT moet een voorstelling of evenement een onvergetelijke belevenis zijn. Gewoon is voor ons niet goed genoeg, we kiezen nooit voor de gemakkelijke weg. Bestaat het niet? Dan maken we het zelf! Zo hebben we inmiddels een verzameling van meer dan 65 unieke zelfgemaakte muziekmachines, waarmee we spectaculair muziektheater op locatie maken. Kunstgebitten die een polka klapperen, bijlen die op de maat een stuk hout doorslaan, over de grond kruipende accordeons. Met unieke instrumenten en machines maken wij een belevenis op maat.

LEES MEER