Het Geluid Van Het Museum

Lege muren, nieuwe klanken

Een maand lang verschanst BOT zich in het lege Museum Arnhem om het op de proef te stellen, door elkaar te schudden, naar de stilte te luisteren en die te doorbreken, om na vier weken ‘Het Geluid Van het Museum’ te presenteren. Het Geluid Van het Museum is een eenmalige reeks van zestien voorstellingen op locatie, en gaat in première op 28 februari.

Sinds november 2017 staat het prachtige Museum Arnhem aan de Utrechtseweg te wachten op een broodnodige verbouwing en renovatie. Het gebouw uit 1875 werd vanaf 1920 in gebruik genomen als gemeentemuseum. Vanwege zijn populariteit werd het museum al snel uitgebreid. Het gebouw kreeg vleugels en de tuin werd een beeldentuin. Verschillende museumdirecteuren, waaronder Pierre Janssen, gaven het museum internationaal aanzien met een collectie magisch realisme en trokken met actuele tentoonstellingen een steeds breder publiek. Sinds kort is bekend dat Museum Arnhem na de renovatie terugkeert in dit bijzondere gebouw.

BOT heeft in de voorbije jaren dertien voorstellingen in de serie Het Geluid Van gemaakt, steeds in een gebouw wat nadien verdween of een andere functie kreeg. Onder regie van Marcel Sijm maakt BOT dit keer een voorstelling in een gebouw wat blijft, en zijn functie straks in volle glorie weer opneemt. In het vacuüm tussen het oude en het nieuwe museum bezint BOT zich op de vraag wat het museum er nou eigenlijk zelf van denkt.

De online kaartverkoop start op donderdag 24 januari

Voorstellingen
do 28 februari: 19:30u en 22:00u
vr 1 maart: 19:30u en 22:00u
za 2 maart: 19:30u en 22:00u
zo 3 maart: 15:30u en 19:30u

Voorstellingen
do 7 maart: 19:30u en 22:00u
vr 8 maart: 19.30u en 22:00u
za 9 maart: 19.30u en 22:00u
zo 10 maart: 15:30u en 19:30u

Ticketprijs 16 euro

Over Het Geluid Van
Het Geluid Van is een serie locatievoorstellingen geïnspireerd op de oorspronkelijke identiteit, geluiden en functie van gebouwen met een markant verleden. Verbluffend fysiek muziektheater op een bijzondere locatie waarin erfgoed tot leven komt.
Sinds 2011 heeft BOT dertien unieke edities van Het Geluid Van gespeeld, steeds met een eenmalige reeks voorstellingen op locatie. Bij iedere editie is het gebouw en haar geschiedenis het uitgangspunt, de muze en het podium. BOT geeft daarmee een volstrekt eigenzinnige kijk op bijzondere locaties, van graansilo tot steenfabriek, van bloemenkwekerij tot basiliek.

Mede mogelijk gemaakt door:

                                      

VIDEO EN FOTO’S

Voorstellingen

Het Geluid Van Stroom

Na twaalf edities en het internationale succes van de tourvoorstelling RAMKOERS was het tijd voor de volgende stap. BOT verzamelde alle opgedane ervaring voor de grootste uitdaging tot dan toe: een XL-editie van Het Geluid Van! Met de voormalige centrale in Nijmegen als muze.

LEES MEER

Het Geluid Van Boeken

In een speciale voorstelling waarin BOT zich begaf in het grensgebied tussen fictie en non-fictie, werd in krap vier weken tijd Het Geluid Van Boeken op locatie gemaakt. Met verhalen van weleer en meer boeken dan je in een mensenleven kan lezen maakte BOT een muzikale ode.

LEES MEER

Het Geluid Van de Steenfabriek

In Het Geluid Van de Steenfabriek stapte BOT in het grensgebied van afgedankt erfgoed en de onherroepelijke herbestemming en bood daarmee een laatste kans om de geschiedenis van de steenfabriek De Bunswaard te horen en te zien.

LEES MEER

Het Geluid Van Glas

Muziektheatergroep BOT trok een maand lang overall en klompen aan en verdiepte zich in het leven onder een glazen stolp. Samen met productiehuis Oost-Nederland lieten ze een van de laatste kassen van Lent nog één keer herleven.

LEES MEER

Het Geluid Van de Nacht

Productiehuis Oost-Nederland en muziektheatergroep BOT lieten de roerige tijden van de ondergrondse kroeg ‘De Elegast’ nog één keer herleven. In een voorstelling die in vier weken op locatie werd gemaakt, bracht het gezelschap op eigenzinnige wijze het verhaal van de voormalige nachtclub in de middeleeuwse kelder.

LEES MEER

Het Geluid Van Ambacht

Waar de ambachtsschool in Enschede vroeger voor vele generaties een toekomst betekende, dwalen tegenwoordig alleen nog herinneringen door haar eindeloze gangen. Eind september 2014 klonken er voor het eerst weer voetstappen. Toen sloot muziektheatergroep BOT zich een maand lang op in de oude ambachtsschool om haar nog één keer tot leven te wekken in een spectaculaire muziektheatervoorstelling.

LEES MEER

Het Geluid Van Stilte

In november 2013 trok muziektheatergroep BOT voor een maand de oudste kerk van Arnhem in. Het gebouw met zijn bijzondere akoestiek werd toen van stenen vloer tot houten nok gevuld met het klankenspectrum van dit eigenzinnige muziekgezelschap.

LEES MEER

Het Geluid Van het Erf

Erve IJzerman is een authentiek boerenbedrijf uit 1898 in Wapenveld, wat in een tijdscapsule leek te zijn beland en zelden toegankelijk geweest was voor buitenstaanders. Dat zou in 2013 veranderen. In september speelde BOT in de reeks Het Geluid Van op deze unieke plek.

LEES MEER

Het Geluid Van Water

Een enorme hal met een lege vloer. Een stem uit de verte, een leeg, wit plastic bekertje dat uit zichzelf kraakte, meer was er voor het publiek niet te zien. Bij aanvang dan, want binnen een uur stond de hele vloer vol met de voor BOT kenmerkende vreemde instrumenten.

LEES MEER

Het Geluid Van Kou

In de week van Hemelvaart 2013 ontdooide het Zutphens koelhuis, tijdens een speciale locatievoorstelling van muziektheatergroep BOT en productiehuis Oost-Nederland.

LEES MEER

Het Geluid Van de Herberg

Op eigenzinnige wijze vertelde BOT het verhaal van De Pol als een kaleidoscoop van rauwe klanken en wiegeliedjes, overmoedig en onbesuisd. En de muren… ze spraken mee.

LEES MEER

Het Geluid van Steen

BOT gaf samen met Productiehuis ON en stichting De Werklust de museale steenfabriek voor even haar geluid weer terug. Tijdens deze locatievoorstelling zou de schoorsteen nog één keer roken.

LEES MEER

Het Geluid Van Graan

Tijdens de  open monumentendagen in 2011 gaf productiehuis ON samen met de groep BOT de Zwarte Silo zijn geluid weer terug. Het bleek de vuurdoop van de serie Het Geluid Van: op maat gesneden locatievoorstellingen, in concertvorm.

LEES MEER

Voorstelling in opdracht

HET KAN OOK ANDERS!

Muziektheatergroep BOT maakt van uw evenement een onvergetelijk spektakel.

Voor BOT moet een voorstelling of evenement een onvergetelijke belevenis zijn. Gewoon is voor ons niet goed genoeg, we kiezen nooit voor de gemakkelijke weg. Bestaat het niet? Dan maken we het zelf! Zo hebben we inmiddels een verzameling van meer dan 65 unieke zelfgemaakte muziekmachines, waarmee we spectaculair muziektheater op locatie maken. Kunstgebitten die een polka klapperen, bijlen die op de maat een stuk hout doorslaan, over de grond kruipende accordeons. Met unieke instrumenten en machines maken wij een belevenis op maat.

LEES MEER