Contact
Facebook
Twitter
Spotify

HET GELUID VAN GRAAN

De Zwarte Silo komt tot leven, september 2011, eenmalige serie

BOT startte in september 2011 ism Productiehuis Oost Nederland een omvangrijke serie locatieconcerten: op maat gesneden locatievoorstellingen, in concertvorm. De eerste voorstelling maakten we in de Zwarte Silo in het havenkwartier van Deventer.

Toen de zwarte silo in Deventer nog in gebruik was, was het een gebouw vol geluiden. Het geluid van graan, gebonk van machines, aanmerende boten, aan- en afrijdende vrachtwagens met de spelende radio op de achtergrond. Een kakofonie van klanken die een levend gebouw kenmerken.

Tijdens de week van de open monumentendag(en) 2011 gaf productiehuis ON samen met de groep BOT de Zwarte Silo zijn geluid weer terug. Voor deze locatievoorstelling werd de Zwarte Silo nog één keer tot de zo karakteristieke nok toe gevuld met geluid: van de silo, van zelfgebouwde machines en met raspende liedjes. Een spektakel van 25 minuten fysiek muziektheater op een bijzondere locatie.

Het Geluid Van Graan wa s een productie van ON in samenwerking met Het Burgerweeshuis en SIED. De regie was in handen van Kim Arnold.

Meer informatie over deze voorstelling en latere edities van "Het Geluid Van" vind je op deze site.


(Foto: Joris Hol) (foto: Joris Hol) (foto: Hans Hendriks)

 

(foto: Hans Hendriks)
(foto: Hans Hendriks)
(foto: Ruben Meyerink)
(foto: Hans Hendriks)
(foto: Hans Hendriks)
(foto: Hans Hendriks)
(foto: Hans Hendriks)
(foto: Hans Hendriks) (foto: Hans Hendriks)

(foto's Ruben Meijerink en Joris Hol)

HET GELUID VAN GRAAN
recensie Stentor
interview Stentor